2011. február 12., szombat

Tömeges béremelés, verseny nélkül? A Hoffmann-Pokorni vita újabb menete


Csak néhány hevenyészett gondolat:

Teljesítménypótlék - eddig is csak annak járt, aki közel került a "tűzhöz". Illetve tűzfüggvény:( Tessék emelni, biztosan oda fog eljutni, ahová szánták;-)  Többünknek az is megfelelő lenne, ha azt fizetnék ki, amiért megdolgoznunk:) Kéthavi elszámolás - külön díjat kellene adni annak, aki azt gondolta ki, hogy egy pedagógus heti 5 nap pontosan ugyanannyi órában dolgozik, ha nem, az ő baja:( Tulajdonképpen tegnap a mosógépszerelő is kéthavi elszámolásban vette fel a javítási díjat, illetve csekély volt az eltérés:) A kollégáim viszont ebben a hónapban kapták meg a szeptemberi túlórájukat, már akinek maradt. Sajnos szeptemberben volt egy kirándulási napunk, többeknek Kéthavi elszámolták ennek a napnak az óráit.  (A félreértések elkerüléséért képben vagyok, most február van.)

1 pedagógusra jutó diákok száma - Lehet, hogy a statisztika szerint 10 diák jut rám, csak akkor azt nem tudom, hogy miért ültek az osztályomban 36-an, legkevesebb csoport bontással 20-an?. Illetve, hogy áttettem a székhelyem a szegregáció színterére (13*2)-en????

Pedagógiai munkát segítő alkalmazottak - micsoda finom fogalmazás - ők, akik nálunk a takarítónőket, ajtónállót, és .... a "tűz " találékonyságának megfelelő munkát végzik????? Igaz, kollégáim is voltak már költöztető munkások, szennyvíz-eltakarítók, festő- és mázolók, hát akkor???? 8 óra a munkaidő, nem?

Pedagógus bérek - a legutolsó információim szerint, az átlagbér alatti bérezés. Igaz, ez nemcsak a pedagógus bérekre jellemző, miért éppen ők lógnának ki a sorból. Pokornyi-féle meghatározásban - nem kell fizetni, versenyeztetni kell (szerinte ez a hatékonyság kulcsa) - csak azt nem értem, hogy a politikusokat miért nem versenyeztetik meg egy kicsit jobban. Cserélni, nem cserélnék vele, a pedagógiához és a politikához is ért egyformán mindenki. A pedagógiához sajnos a politikusok is:(

10-15 év múlva a jelenlegi  pedagógusok közel 70%-a nyugdíjas lesz, (ha nem változik semmi én is, ha igen 61 évesen gardíroznak majd a tanítványaim:)
Öröm -- lesz helye a végzetteknek. Végeznek? 8 éves tanulmányi idővel. Végre hiányszakma leszünk!

Üldögélünk a babérjainkon, elkényelmesedne - hozzájárulok a tantermem bekameráztatásához, mindenki tudni fogja, hogy hol van a Való Világ:) Tanítványaink nem tűrik a lagymatag tanerőket, időnként a nem lagymatagokat is csak nehezen. Sem egyéniségekben, kitörésekben, cirkuszokban nincs a suli(n)kban hiány, még ki is kellene sípolni időnkét az elhangzottakat....

Hogy mi tart még mindig a pályán, ??????? - Talán az "innovációs" lehetőségek , és erre közel 4 évenként esélyem van:)))))

Képfelirat a teljesség igénye nélkül. Egyébként magáért beszél:)Tanár 35 év szolgálat utánRáncok a folyamatos nevetés és a túlfeszített munka (szájjártatás) eredményeként.Nagyothallás az iskolacsengő és gyerekzsivaj következményeként. Az 50%-os béremelésbe tört fogak - hevenyészett, fordítás:))) - majdnem 2000-ben, de kb. Gyomoridegesség, a születésekor elhalálozott sztrájkok emlékére. -  Ujjgörcsök  a táblára írástól, füzetjavítástól.35 éves alulfizetettség kopott ruhái.Kézvesztés a modern technológiai eszközök használata közben. (Esetleg javítása közben???:))Rossz testtartás a folytonos íróasztal, illetve tanulók fölé görnyedés miatt.Hangelvesztés a folyamatos előadások és figyelmeztetések hatására.Szemromlás az olvashatatlan diák "macskakaparások" silabizálásának eredményeként.Égnek álló haj, meggyötört idegek hatása.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése